EXPLORING THE SPACE BETWEEN NATURE AND TECHNOLOGY FOR TAILOR-MADE BIOCLIMATIC AND IMMERSIVE DESIGN SOLUTIONS
Floor plan
Concept

ST JOB

ROTTERDAM, THE NETHERLANDS

The design for the apartment situated in the St Job complex in Rotterdam, responds to the closed character of the existing building.
By bringing in a division between the diverse living areas and the adjacent storage, an inner corridor is created. The corridor is situated perpendicular to the fa├žade, and works as a light functional transition zone.

The most private areas like the bedroom and the bathroom are situated halfway in the corridor, thereby creating a more private realm. The study, entrance and kitchen are more openly connected to the living space. This positioning results in a spatial merge of new and existing elements, whereby the distinctive authentic roof beams and columns, that characterise this apartment, remain the determining elements.
client
private commission
location
Rotterdam, the Netherlands
program
180 m2 house, design from casco
status
realised 2008
design
Eline Strijkers with Jan Geert de Bruin,Esther Stam,Joyce de Grauw
fotografie
Esther Stam
Related projects